Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Енергетска ефикасност
Конкурси и тендери
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Слике
Мапе
ВЛАДИЧИН ХАН
Насловна > Институције > Образовање > Основно образовање  
ОШ Вук Караџић - Стубал Верзија за штампу

Радозналост је особина која никада не јењава, али ваша ће се још више побудити жељом да сазнате ко смо ми уствари. А ми, ми смо довољно стари да с поносом говоримо о нашој прошлости, зрели и искусни да сигурно радимо у садашњости и довољно млади да храбро планирамо будућност - ми смо Основна школа "Вук Караџић" у Стублу, млада стодесетогодишња старица.

Налазимо се у Стублу, прелепом селу у долини Јужне Мораве, тачније на левој страни ове реке у североисточном делу Врањске котлине и то између Врања и Владичиног Хана. Припадамо општини Владичин Хан јер смо ближи овом граду. Кроз село пролази саобраћајница Врање-Владичин Хан и железничка пруга Скопље-Београд. Храбро идемо у корак с временом и светом трудећи се да у свему парирамо градским лепотицама.

Поносни смо на своју прошлост, јер као школа постојимо још за време Турака. Али званично школске 1896/97. почела је са радом у приватној згради "Дудулинској мејани" Основна школа у Стублу. Њен први учитељ, Риста Стевановић, имао је тада 25 ученика.

Преломна година у раду Основне школе у Стублу је 1958. Те године четвороразредна школа прераста у осмогодишњу и почиње да ради као потпуна – централна Основна школа "ВУК КАРАЏИЋ".

Данас Основна школа "Вук Караџић" у Стублу у свом саставу има 19 одељења, од којих је 10 у централној школи и 9 у подручним школама у: Лепеници, Грамађу, Богошеву, Врбову, Прибоју и Мазараћу. И поред велике разруђености школа живи и ради о чему сведоче време и успеси које носи са собом.

Запослено је 48 радника. Од 32 запослених у настави, 19 је професора. Перманентним стручним усавршавањем доприносимо како на личном и професионалном развоју, тако и на подизању квалитета наставе на виши ниво.

Школа има библиотеку, ђачку кухињу са трпезаријом, кабинет за информатику. Савремено опремљена мултифункционална учионица је место у коме се настава изводи применом савремених метода рада и савремених наставних средстава из свих наставних предмета. Располажемо пространим школским двориштем, са игралиштем за ногомет и прекрасним парком са пуно зеленила.

Свакодневно наставу похађа 268 ученика од којих су 35% деца ромске националности. И поред вишенационалног састава ученика и слабих социјалних услова у којима ученици живе, неизоставна су учешћа на многим такмичењима о чему сведоче постигнути резултати. Овакви резултати су нам подстицај да свакодневно тежимо ка усавршавању и превазилажењу свих тешкоћа на које наилазимо у раду.

Очување и неговање традиције један је од свакодневних приоритета наше школе.

Врата школе су широм отворена за нова дружења и познанства. Сваког добронамерног пролазника дочекаће чврста рука пријатељства, насмејана дечја лица и топла радна атмосфера, будећи жељу за поновним доласком.

Школа од 26. октобра 2011. године има своју званичну интернет презентацију којој можете приступитиовде.

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 7.464.586