Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Енергетска ефикасност
Конкурси и тендери
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Слике
Мапе
ВЛАДИЧИН ХАН
Насловна > Институције > Образовање > Основно образовање  
ОШ Бранко Радичевић - Владичин Хан Верзија за штампу

Основна школа "Бранко Радичевић" Владичин Хан налази се у Владичином Хану, улица Боре Станковића бр.40, са леве стране Јужне Мораве. Повезана је мрежом улица, тако да је доступна ученицима.

Настава се одвија у матичној школи и три издвојена одељења: Сувој Морави, Летовишту и Кунову. Зграда матичне школе стара је 40 година. Поседује велико школско двориште са изграђеним теренима за спорт, сопствени воћњак, који се налази у наставку школског дворишта.

Настава се одвија у 35 учионица за редовну наставу, као и у кабинетима. У школи постоје: кабинет за биологију, хемију, музичко, техничко образовање. информатику, физичко васпитање и грађанско васпитање. Настава физичког васпитања се изводи у фискултурној сали, а постоје и спортски терени за мали фудбал, терени за одбојку, рукомет и кошарку.

У школској 2005/2006.години укупан број ученика који похађају наставу од И до ВИИИ разреда је 829, од тога 307 ученика од И до ИВ разреда и 455 ученика од V до VIII разреда, укупно 762 ученика у централној школи и 67 у подручним одељењима.

Укупан број запошљених је 77, од тога 60 наставника и стручних сарадника и 16 из реда ваннаставног особља.

У току школске 2004/2005.године извршено је комплетно осветљење школског дворишта и игралишта уз помоћ Електродистрибуције - Врање (80%) и СО Владичин Хан (20%). За време летњег распуста извршено је покривање школске зграде у централној школи. Донатор ове инвестиције је УНДП и СО Владичин Хан. Такође је извршено реновирање кабинета за информатику, који је комплетиран са 10 нових рачунара, уз помоћ УНДП.

Успеси које школа постиже на такмичењима су запажени. У школској 2004/2005.години ученица седмог разреда Стојковић Јелена је на Савезном такмичењу из физике освојила трећу награду, на Савезном такмичењу из математике похвалу а на такмичењу младих математичара "Архимедес" ова ученица је освојила прво место. Поред успеха које је постигла ова ученица, и други ученици су постигли запажене резултате на такмичењима.

У школи се посебна пажња посвећује безбедности деце, односно ученика у школи. Поред дежурства наставника уведено је и дежурство ученика за време наставе. Обезбеђена је сарадња са ОУП Владичин Хан, односно обилазак школе од стране њихових радника два пута недељно.

E-mail:osbranko@open.telekom.rs

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 7.462.972