Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Енергетска ефикасност
Конкурси и тендери
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Слике
Мапе
ВЛАДИЧИН ХАН
Насловна  
Питајте Председника општине Верзија за штампу

Поштовани посетиоци сајта,


На овој страници можете постављати питања Председнику општине Владичин Хан Горану Младеновићу из домена надлежности Председника општине.

На страницама овог сајта, као и на е-mail који будете оставили, у року од 48 сати биће достављен, односно објављен одговор на постављено питање.

Максимална дужина питања је 2000 карактера.


Име и презиме: *
Адреса:
Е-mail:
Питање: *
АнтиБот питање:


* - Обавезна поља.






01. јул 2015.

Интересује ме у вези фондације Дивац. Госпођа Нада која је решавала та питања о подели тих средстава никога до сад није обавестила о томе које добио а ко не?! Па ме занима дали је то решено и кад ће људи бити обавештени о томе.Хвала унапред.


Одговор:

Поштовани,
На основу приспелих пријава на конкурсу, Дивац пољопривредни фондови, извршена је преселекција пријава. Коначне резултате можете очекивати до краја јула.
Срдачан поздрав.






22. октобар 2015.

Да ли и моја беба која је рођена у априлу ове год има право на фондацију Владе Дивац. Иначе то је наше треће дете.


Одговор:

Поштована Ивана,
Један од критеријума конкурса је, да се могу пријавити породице које очекују рођење другог или трећег детета од маја 2015 год. до краја 2016 год. По овом критеријуму Ви не испуњавате услов, за све додатне информације можете се обратити фондацији на тел.011/3341755.






27. јул 2015.

Поштовани председниче, занима ме радно време Канцеларије за младе? Које су активности? Ко је запослен у КЗМ? На који начин КЗМ ради са младима?!? Погледајте рад у другим градовима !!! Велики поздрав.


Одговор:

Канцеларија за младе Владичин Хан, основана одлуком од 2009.године је постала оперативна усвајањем Локалног акционог плана за младе Општине Владичин Хан од стране Скупштине за период 2010.-2015.године, а у складу са Националном стратегијом за младе из тог периода.

Као највећи резултати рада са младима (од 15 до 30 година) и постојања КЗМ Владичин Хан јесу:

  • Покретање Омладинског клуба у Центру за културне делатности, као места окупљања младих и инфо центра, где је простор обезбедила Општина, а опрему ПБИЛД програм и Министарство омладине и спорта РС, од тада КЗМ и ОК функционишу јединствено,
  • Теретана на отвореном на СЦ Куњак, Министарство омладине и спорта РС
  • Теретана на отвореном двориште ОШ Бранко Радичевић, истурено одељење С.Морава
  • Хуманитарне активности, културно-уметничке и спортске активности, обележавање светских дана за младе(дан борбе против АИДС-а, дан младих, дан волонтеризма…), подизање свести младих о родној равноправности, суживоту разних националности и подизање капацитета младих (пројектни циклус, самозапошљавање, волонтеризам…)
  • Потписан меморандум о сарадњи са локалним институцијама и удружењима грађана који се баве младима
  • Формиран Савет за младе

Послови КЗМ/ОК Владичин Хан се углавном обављају на волонтерској основи, обзиром да не постоји систематизовано радно место, али се услед увођења стандардизације рада са младима на националном и локалном нивоу ради на томе да се изнађе могућност за ангажовање једног сталног запосленог лица које ће се бавити искључиво младима, обзиром на значај останка и опстанка младих. С тим у вези, Општина тренутно има Уговор о делу са Небојшом Станојевићем на период од 3 месеца, који се већ доказао у омладинском и волонтерском раду, док се Општина укључила и у програм Министарства омладине и спорта РС по питању обезбеђења сертификованих омладинских радника за предстојећи период.

Званично радно време КЗМ/ОК Владичин Хан осим оног обавезног од 7 до 15 часова није дефинисано, обзиром да Омладински клуб у складу са потребама младих, удружења за младе и програмом може радити и до 22 часа, колико је и радно време Центра за културне делатности Владичин Хан.

Последња од активности КЗМ/ОК Владичин Хан је асистенција у реализацији музичког фестивала “OVERLOAD”, као и рад на ревизији Локалног акционог плана за малде за период од 2015. - 2020.године у складу са ново-усвојеном Националном стратегијом за младе РС, где су предвиђене фокус групе за младе, анкетирање о потрема и жељама младих, уз укључење већине актера на локалу.

Захваљујемо Вам се на бризи и интересовању за младе, обзиром да смо на истом задатку. Позивамо Вас да свратите до КЗМ/ОК Владичин Хан у Центру за културне делатности Владичин Хан и додатно се упознате са радом и резултатима као и да нам пренесете своје идеје и предлоге.






20. јул 2015.

Поштовани председниче,
Интересује ме шта се дешава са студентским стипендијама? Прелиминарну листу сте објавили још 25. маја, а након тога нисмо добили никакву информацију.
Срдачно



01. јул 2015.

Поштовани председниче, да ли се зна када ће бити потписивање уговора у вези ученичких и студенских стипендија? Унапред хвала!


Одговор:

Дана 22.07.2015. г. у Великој сали општине Владичин Хан потписани су уговори за доделу ученичких и студентских стипендија. Из општинског буџета ове године је издвојено око 3,5 милиона динара за стипендирање ученика и студената. Ученици и студенти стипендије ће добијати у периоду од 10 месеци, и то по 2.500,00 за ученике и по 6.000,00 динара за студенте.

http://www.vladicinhan.org.rs/Opstine3/Cir/Newsview.asp?IDNov=554






11. август 2014.

Интересује ме око ове целе ситуације са овим фестивалом, колико је потрошено на овај фестивал који је одржан, и ако би могло да се дају детаљни финански извештаји. Да се све ово рашчисти.


Одговор:

Укупни трошкови музичког фестивала „OVERLOAD“ за 2014. годину износе 1.930.500,00 динара. Трошкови музичког фестивала „RELOAD“ 2013. године износе 3.047.221,00 динара односно 1.116.721,00 динара више у односу на овогодишњи „OVERLOAD“.

Приходи Спортског центра „Куњак“ за време трајања „OVERLOAD-а“ износе око 750.000,00 динара. Захваљујући нижим трошковима фестивала, као и оствареним приходима, заједно са Председницом скупштине општине Владичин Хан и директором СЦ „Куњак“, донели смо одлуку да асфалтирамо тениске терене на Спортском центру. Оваквом одлуком, овогодишњи „OVERLOAD“ је показао да, поред извора добре забаве за грађане и госте Владичиног Хана, може произвести и један бочни ефекат у виду једног мини инвестиционог циклуса чији су резултати ојачавање основних средстава Установе СЦ „Куњак“ - базе овог фестивала али осталих манифестација у Владичином Хану.




3. август 2014.

Поштовани председниче,
да ли се зна када ће почети исплата студентских и ученичких стипендија?
Унапред хвала!


Одговор:

Исплата стипендија студентима и ученицима који су потписали уговоре о стипендирању почеће у току овог месеца.

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 7.463.784