Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
ВЛАДИЧИН ХАН

Листа новости  Слике  Верзија за штампу

Среда, 20. Април 2022.

Потписани уговори о донацији са 58 корисника


ВЛАДИЧИН ХАН -Данас су потписивани Уговори о донацији са 58 одабраних корисника пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ који финансира Шведска влада преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу „Сида“ и општине Владичин Хан.

Пројекат финансирају Шведска влада преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу „Сида“ и општина Владичин Хан, а реализује Хелп у сарадњи са општином Владичин Хан.

Уговором о сарадњи између општине Владичин Хан и Хелп-а потписаним у септембру 2021. године започета је сарадња на пројекту чији је општи циљ допринос смањењу сиромаштва, социјалној инклузији, одрживом и инклузивном економском развоју, као и остваривању задовољавајућих услова рада за све, путем обезбеђивања побољшаног приступа тржишту рада и запошљавању.

У оквиру пројекта је планирано да се подржи најмање 58 корисника на територији општине Владичин Хан у њиховим намерама да започну или развију пословне делатности.

Потписивање уговора са одабраним корисницима уследило је након успешно завршене информативне кампање и селекције корисника која се одвијала у две фазе, на основу пристиглих захтева и теренских посета, а према претходно усвојеним критеријумима и мерилима. По потписивању уговора о донацији, за све кориснике ће бити организована основна пословна обука, након чега ће 58 одабраних корисника добити захтевану опрему и/или материјал за започињање и/или развој сопствених пословних делатности у просечним вредностима од 2,000 и 3,600 евра (55 грантова у износу од 2000 еур и 3 гранта у износу од 3600 еур.). Пројектом ће бити подржано 58 малих бизниса - 8 заната, 29 услужних радњи и 21 пољопривредна делатност. Учешће жена у пројекту је 24%.ФОТО:http://haninfo.rs/

ViberWhatsApp

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 5.718.661