Званична интернет презентација Општине Владичин Хан  |   Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Енергетска ефикасност
Конкурси и тендери
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Слике
Мапе
ВЛАДИЧИН ХАН

Листа новости  Слике  Верзија за штампу

Петак, 8. Септембар 2023.

Фестивал младих визионара инспирација, мотивација и дружење за младе из целе Србије


imgФЕСТИВАЛ МЛАДИХ ВИЗИОНАРА ИНСПИРАЦИЈА, МОТИВАЦИЈА И ДРУЖЕЊЕ ЗА МЛАДЕ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ
Од 21. до 23. септембра у Београду (Дорћол Платз, Добрачина 59б) одржаће се Фестивал младих визионара. На овом догађају, чија је парола “Сада је на тебе ред!”, окупиће се преко 120 младих из свих крајева Србије. Циљ догађаја је да прикаже успехе младих из различитих крајева Србије и богатство идеја које имају и успевају да остваре у области активизма, културе, екологије, предузетништва, спорта…Фестивал се реализује у оквиру пројекта Перспективе за младе у руралним срединама у Србији, који у оквиру Немачке развојне сарадње спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије.


Број места за праћење фестивала је ограничен, а пријава путем линка:Prijavni formular Festival mladih vizionara (limesurvey.net)је отворена до 10. септембра. За 70 младих који се пријаве, а долазе из округа у у којима се пројекат спроводи: Западнобачки, Браничевски, Колубарски, Борски, Зајечарски, Пчињски, Јабланички, као и Подунавља и Обреновца и Лазаревца, биће покривени трошкови путовања и смештаја.


У фокусу програма Фестивала младих визионара биће искуства младих из мањих места у унутрашњости Србије, који ће са вршњацима поделити своје приче о освајању Дома омладине у Бору, оснивању социјалног предузећа Пчињски, чији је главни производ еколошки произведен и пакован пчињски мед, покретању рокенрол манифестације Дадовање у у Браничевском округу.


Поред Прича из краја, програм фестивала подразумева радионице на различите теме, које ће осим инспирације и мотивације учесницима понудити и конкретне алате како да крену у реализацију својих идеја или се укључе у активности у њиховом окружењу. Едукативни и интерактивни део Фестивала младих визионара, осим радионица, подразумева и извођење представе Девојчице која говори о женском одрастању у Србији данас. О свим својим недоумицама на путу од идеје до акције, посетиоци ће имати прилику да се распитају у Инфо ћошку, у ком ће им представници пројекта, организација цивилног друштва и институција одговарати на питања.


Део Фестивала посвећен дружењу и забави обележиће концерти омладинских бендова и ДЈ програми, а у делу програма под називом Базар могућности посетиоци ће моћи да се упознају са представницима организација цивилног друштва, истраже програме и активности које ове организације нуде и укључе се у њихов рад. Поред тога, на Базару могућности током трећег дана Фестивала младих визионара, 23.септембра од 14 до 17 часова, посетиоци ће моћи да разгледају производе и разговарају са младим предузетницима и предузетницама који долазе из руралних подручја Србије. Овај део програма биће отворен и за непријављене посетиоце.

ViberWhatsApp

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 7.778.361