Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Конкурси и тендери
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Слике
Мапе
ВЛАДИЧИН ХАН

Листа новости  Слике  Верзија за штампу

Уторак, 24. Јануар 2023.

Бесплатни уџбеници за све ученике од првог до осмог разреда


ВЛАДИЧИН ХАН -Синоћ је у Центру културе у присуству великог броја заинтересованих родитеља одржана јавна трибина на којој је било речи о набавци бесплатних уџеника за све ученике од првог до осмог разреда за школску 2023/24. годину, али и за наредне године.

На трибини је говорио председник општине Владичин Хан, Горан Младеновић, који је отклонио неке недоумице које су се у протеклом периоду јавиле код родитеља и наставника, а тичу се бесплатних уџбеника Фондације „Кавчић. Наиме, не ради се о електронској верзији уџбеника из којих би ученици учили, нити о скриптама. У питању су штампани уџбеници са тврдим корицама и колорним страницама и најважније, то су уџбеници које је одобрило Министарство, што је потврдио и оснивач Фондације професор Александар Кавчић.

Јесте да Фондација за ученике од првог до четвртог разреда има 80% потребних, а од петог до осмог 50% потребних уџбеника, али ће се комплети употпунити уџбеницима других издавача. На тај начин ће се остварити огромна уштеда јер се Фондација  одриче профита који често износи и до 80% од укупне цене и наплаћује само штампање, што ове уџбенике чини далеко јефтинијим од истих или сличних које продају други издавачи.

Набавком комплета уџбеника на овај начин, за све ученике од првог до осмог разреда на територији општине Владичин Хан, уштеда је око 10 милиона динара.ФОТО:http://haninfo.rs/

ViberWhatsApp

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 7.213.109