Ćirilica  |  Latinica  |  English  
img1
 
VLADIČIN HAN
Tehnička škola Verzija za štampu

Škola je smeštena u ulici Moša Pijade br. 21. Ista je počela sa radom 1. septembra 1990. godine, pod nazivom: Srednja mašinska škola „28. Mart". Od 23. novembra 1995. godine menja naziv u Tehnička škola „28. Mart", a od 30. jula 2001. godine nosi sadašnji naziv Tehnička škola.

Obrazuje učenike III i IV stepena stručnosti u području rada: Mašinstvo i obrada metala i Elektrotehnika.

Zapošljava visokostručne kadrove za sve obrazovne profile navedenih struka, kako tradicionalnih: automehaničar, mašinbravar, mehaničar grejne i rashladne tehnike, mašinski tehničar, instalater, elektrotehničar energetike, elektroinstalater, elektromonter, autoelektričar, tako i za atraktivna zanimanja kao što su: mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, elektrotehničar računara i elektrotehničar elektronike.

Škola poseduje savremeno opremljene kabinete i laboratorije kao i radionice za izvođenje praktične nastave, blok nastave i ostalih oblika nastave iz predmeta mašinske i elektro struke. Škola poseduje savremeno opremljene računarske kabinete za izvođenje nastave, kao i savremenu sportsku halu za izvođenje nastave i ostale sportske aktivnosti.

Svake školske godine škola upisuje od 3 do 5 odeljenja u prvi razred, a planovi za školsku 2006/07 školsku godinu su upis 4 odeljenja u prvi razred, i to:

Dva odeljenja u trećem stepenu stručnosti sa po dva obrazovna profila po 15 učenika, i to: automehaničar i mehaničar grejne i rashladne tehnike u mašinskoj struci. I, autoelektričar i elektroinstalater u elektro struci.

Dva odeljenja u četvrtom stepenu stručnosti sa po 30 učenika: Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i Elektrotehničar računara.

Škola svake godine upisuje i vanredne učenike za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju.

Škola takođe ima verifikaciju za specijalističko obrazovanje učenika (uslovi: dve godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima), za: metalostrugara specijalistu i automehaničara specijalistu, u rangu petog stepena stručnosti.

E-mail:tehnickahan@ptt.rs

 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 7.464.238