Ćirilica  |  Latinica  |  English  
img1
 
VLADIČIN HAN
OŠ Branko Radičević - Vladičin Han Verzija za štampu

Osnovna škola "Branko Radičević" Vladičin Han nalazi se u Vladičinom Hanu, ulica Bore Stankovića br.40, sa leve strane Južne Morave. Povezana je mrežom ulica, tako da je dostupna učenicima.

Nastava se odvija u matičnoj školi i tri izdvojena odeljenja: Suvoj Moravi, Letovištu i Kunovu. Zgrada matične škole stara je 40 godina. Poseduje veliko školsko dvorište sa izgrađenim terenima za sport, sopstveni voćnjak, koji se nalazi u nastavku školskog dvorišta.

Nastava se odvija u 35 učionica za redovnu nastavu, kao i u kabinetima. U školi postoje: kabinet za biologiju, hemiju, muzičko, tehničko obrazovanje. informatiku, fizičko vaspitanje i građansko vaspitanje. Nastava fizičkog vaspitanja se izvodi u fiskulturnoj sali, a postoje i sportski tereni za mali fudbal, tereni za odbojku, rukomet i košarku.

U školskoj 2005/2006.godini ukupan broj učenika koji pohađaju nastavu od I do VIII razreda je 829, od toga 307 učenika od I do IV razreda i 455 učenika od V do VIII razreda, ukupno 762 učenika u centralnoj školi i 67 u područnim odeljenjima.

Ukupan broj zapošljenih je 77, od toga 60 nastavnika i stručnih saradnika i 16 iz reda vannastavnog osoblja.

U toku školske 2004/2005.godine izvršeno je kompletno osvetljenje školskog dvorišta i igrališta uz pomoć Elektrodistribucije - Vranje (80%) i SO Vladičin Han (20%). Za vreme letnjeg raspusta izvršeno je pokrivanje školske zgrade u centralnoj školi. Donator ove investicije je UNDP i SO Vladičin Han. Takođe je izvršeno renoviranje kabineta za informatiku, koji je kompletiran sa 10 novih računara, uz pomoć UNDP.

Uspesi koje škola postiže na takmičenjima su zapaženi. U školskoj 2004/2005.godini učenica sedmog razreda Stojković Jelena je na Saveznom takmičenju iz fizike osvojila treću nagradu, na Saveznom takmičenju iz matematike pohvalu a na takmičenju mladih matematičara "Arhimedes" ova učenica je osvojila prvo mesto. Pored uspeha koje je postigla ova učenica, i drugi učenici su postigli zapažene rezultate na takmičenjima.

U školi se posebna pažnja posvećuje bezbednosti dece, odnosno učenika u školi. Pored dežurstva nastavnika uvedeno je i dežurstvo učenika za vreme nastave. Obezbeđena je saradnja sa OUP Vladičin Han, odnosno obilazak škole od strane njihovih radnika dva puta nedeljno.

E-mail:osbranko@open.telekom.rs

 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 7.464.327