Ćirilica  |  Latinica  |  English  
img1
 
Detaljna prognoza vremena
Predškolske ustanove Verzija za štampu

Pre otvaranja Dečjeg vrtića pri osnovnim školama postojala su odeljenja zabavišta i pripremna odeljenja za decu Roma. U Vladičinom Hanu pri osnovnoj školi Branko Radičević otvoreno je jedno odeljenje zabavišta 17. septembra 1965.god. gde je bilo 36-oro dece. Ubrzo postaje sve veće interesovanje roditelja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece tako da se 1970.god. otvara još jedna vaspitna grupa u istoj školi.

Prema prikupljenim podacima od 1970-1975.god. utvrđeno je da u proseku godišnje 480 uposlenih bračnih parova iz Vladičinog Hana imaju oko 500 deteta uzrasta od 0-7 godina. Iz tog razloga zajednica Dečje zaštite Vladičin Han donela je Odluku o izgradnji Dečjeg vrtića kapaciteta 86 dece uzrasta od 2-6 godina (na svojoj sednici 9. jula 1975.god.).

Novoizgrađeni vrtić “Pčelica” je počeo sa radom 1. februara 1978.god. sa 24-voro dece i 14 upošljenih radnika. Svake sledeće godine broj dece je bivao sve veći i veći a mreža predškolskih ustanova se širila.

U predškolskoj ustanovi “Pčelica” trenutno boravi 250 dece sa kojima radi 34 zaposlenih sa jednom celodnevnom i jednom poludnevnom brigom u Vladičinom Hanu i jednom poludnevnom brigom u 5 izdvojenih odeljenja u: Suvoj Moravi, Stublu, Polomu, Prekodolcu i Žitorađu.

S obzirom na to da će ove školske godine 2006/7 biti obavezan pripremni predškolski program u obavezi smo da obuhvatimo svu predškolsku decu i otvorimo nove grupe.

Od osnivanja vrtića 1978. god. postignuti su značajni rezultati u oblasti vaspitno-obrazovnog rada a taj rad obogaćen je i posebnim oblicima rada.

 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 3.465.849