Ćirilica  |  Latinica  |  English  
img1
 
VLADIČIN HAN
OŠ Vuk Karadžić - Stubal Verzija za štampu

Radoznalost je osobina koja nikada ne jenjava, ali vaša će se još više pobuditi željom da saznate ko smo mi ustvari. A mi, mi smo dovoljno stari da s ponosom govorimo o našoj prošlosti, zreli i iskusni da sigurno radimo u sadašnjosti i dovoljno mladi da hrabro planiramo budućnost - mi smo Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Stublu, mlada stodesetogodišnja starica.

Nalazimo se u Stublu, prelepom selu u dolini Južne Morave, tačnije na levoj strani ove reke u severoistočnom delu Vranjske kotline i to između Vranja i Vladičinog Hana. Pripadamo opštini Vladičin Han jer smo bliži ovom gradu. Kroz selo prolazi saobraćajnica Vranje-Vladičin Han i železnička pruga Skoplje-Beograd. Hrabro idemo u korak s vremenom i svetom trudeći se da u svemu pariramo gradskim lepoticama.

Ponosni smo na svoju prošlost, jer kao škola postojimo još za vreme Turaka. Ali zvanično školske 1896/97. počela je sa radom u privatnoj zgradi "Dudulinskoj mejani" Osnovna škola u Stublu. NJen prvi učitelj, Rista Stevanović, imao je tada 25 učenika.

Prelomna godina u radu Osnovne škole u Stublu je 1958. Te godine četvororazredna škola prerasta u osmogodišnju i počinje da radi kao potpuna – centralna Osnovna škola "VUK KARADžIĆ".

Danas Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Stublu u svom sastavu ima 19 odeljenja, od kojih je 10 u centralnoj školi i 9 u područnim školama u: Lepenici, Gramađu, Bogoševu, Vrbovu, Priboju i Mazaraću. I pored velike razruđenosti škola živi i radi o čemu svedoče vreme i uspesi koje nosi sa sobom.

Zaposleno je 48 radnika. Od 32 zaposlenih u nastavi, 19 je profesora. Permanentnim stručnim usavršavanjem doprinosimo kako na ličnom i profesionalnom razvoju, tako i na podizanju kvaliteta nastave na viši nivo.

Škola ima biblioteku, đačku kuhinju sa trpezarijom, kabinet za informatiku. Savremeno opremljena multifunkcionalna učionica je mesto u kome se nastava izvodi primenom savremenih metoda rada i savremenih nastavnih sredstava iz svih nastavnih predmeta. Raspolažemo prostranim školskim dvorištem, sa igralištem za nogomet i prekrasnim parkom sa puno zelenila.

Svakodnevno nastavu pohađa 268 učenika od kojih su 35% deca romske nacionalnosti. I pored višenacionalnog sastava učenika i slabih socijalnih uslova u kojima učenici žive, neizostavna su učešća na mnogim takmičenjima o čemu svedoče postignuti rezultati. Ovakvi rezultati su nam podsticaj da svakodnevno težimo ka usavršavanju i prevazilaženju svih teškoća na koje nailazimo u radu.

Očuvanje i negovanje tradicije jedan je od svakodnevnih prioriteta naše škole.

Vrata škole su širom otvorena za nova druženja i poznanstva. Svakog dobronamernog prolaznika dočekaće čvrsta ruka prijateljstva, nasmejana dečja lica i topla radna atmosfera, budeći želju za ponovnim dolaskom.

Škola od 26. oktobra 2011. godine ima svoju zvaničnu internet prezentaciju kojoj možete pristupitiovde.

 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 7.463.415