Ćirilica  |  Latinica  |  English  
img1
 
VLADIČIN HAN
Pitajte Predsednika opštine Verzija za štampu

Poštovani posetioci sajta,


Na ovoj stranici možete postavljati pitanja Predsedniku opštine Vladičin Han Goranu Mladenoviću iz domena nadležnosti Predsednika opštine.

Na stranicama ovog sajta, kao i na e-mail koji budete ostavili, u roku od 48 sati biće dostavljen, odnosno objavljen odgovor na postavljeno pitanje.

Maksimalna dužina pitanja je 2000 karaktera.


Ime i prezime: *
Adresa:
E-mail:
Pitanje: *
AntiBot pitanje:


* - Obavezna polja.






01. jul 2015.

Interesuje me u vezi fondacije Divac. Gospođa Nada koja je rešavala ta pitanja o podeli tih sredstava nikoga do sad nije obavestila o tome koje dobio a ko ne?! Pa me zanima dali je to rešeno i kad će ljudi biti obavešteni o tome.Hvala unapred.


Odgovor:

Poštovani,
Na osnovu prispelih prijava na konkursu, Divac poljoprivredni fondovi, izvršena je preselekcija prijava. Konačne rezultate možete očekivati do kraja jula.
Srdačan pozdrav.






22. oktobar 2015.

Da li i moja beba koja je rođena u aprilu ove god ima pravo na fondaciju Vlade Divac. Inače to je naše treće dete.


Odgovor:

Poštovana Ivana,
Jedan od kriterijuma konkursa je, da se mogu prijaviti porodice koje očekuju rođenje drugog ili trećeg deteta od maja 2015 god. do kraja 2016 god. Po ovom kriterijumu Vi ne ispunjavate uslov, za sve dodatne informacije možete se obratiti fondaciji na tel.011/3341755.






27. jul 2015.

Poštovani predsedniče, zanima me radno vreme Kancelarije za mlade? Koje su aktivnosti? Ko je zaposlen u KZM? Na koji način KZM radi sa mladima?!? Pogledajte rad u drugim gradovima !!! Veliki pozdrav.


Odgovor:

Kancelarija za mlade Vladičin Han, osnovana odlukom od 2009.godine je postala operativna usvajanjem Lokalnog akcionog plana za mlade Opštine Vladičin Han od strane Skupštine za period 2010.-2015.godine, a u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade iz tog perioda.

Kao najveći rezultati rada sa mladima (od 15 do 30 godina) i postojanja KZM Vladičin Han jesu:

  • Pokretanje Omladinskog kluba u Centru za kulturne delatnosti, kao mesta okupljanja mladih i info centra, gde je prostor obezbedila Opština, a opremu PBILD program i Ministarstvo omladine i sporta RS, od tada KZM i OK funkcionišu jedinstveno,
  • Teretana na otvorenom na SC Kunjak, Ministarstvo omladine i sporta RS
  • Teretana na otvorenom dvorište OŠ Branko Radičević, istureno odeljenje S.Morava
  • Humanitarne aktivnosti, kulturno-umetničke i sportske aktivnosti, obeležavanje svetskih dana za mlade(dan borbe protiv AIDS-a, dan mladih, dan volonterizma…), podizanje svesti mladih o rodnoj ravnopravnosti, suživotu raznih nacionalnosti i podizanje kapaciteta mladih (projektni ciklus, samozapošljavanje, volonterizam…)
  • Potpisan memorandum o saradnji sa lokalnim institucijama i udruženjima građana koji se bave mladima
  • Formiran Savet za mlade

Poslovi KZM/OK Vladičin Han se uglavnom obavljaju na volonterskoj osnovi, obzirom da ne postoji sistematizovano radno mesto, ali se usled uvođenja standardizacije rada sa mladima na nacionalnom i lokalnom nivou radi na tome da se iznađe mogućnost za angažovanje jednog stalnog zaposlenog lica koje će se baviti isključivo mladima, obzirom na značaj ostanka i opstanka mladih. S tim u vezi, Opština trenutno ima Ugovor o delu sa Nebojšom Stanojevićem na period od 3 meseca, koji se već dokazao u omladinskom i volonterskom radu, dok se Opština uključila i u program Ministarstva omladine i sporta RS po pitanju obezbeđenja sertifikovanih omladinskih radnika za predstojeći period.

Zvanično radno vreme KZM/OK Vladičin Han osim onog obaveznog od 7 do 15 časova nije definisano, obzirom da Omladinski klub u skladu sa potrebama mladih, udruženja za mlade i programom može raditi i do 22 časa, koliko je i radno vreme Centra za kulturne delatnosti Vladičin Han.

Poslednja od aktivnosti KZM/OK Vladičin Han je asistencija u realizaciji muzičkog festivala “OVERLOAD”, kao i rad na reviziji Lokalnog akcionog plana za malde za period od 2015. - 2020.godine u skladu sa novo-usvojenom Nacionalnom strategijom za mlade RS, gde su predviđene fokus grupe za mlade, anketiranje o potrema i željama mladih, uz uključenje većine aktera na lokalu.

Zahvaljujemo Vam se na brizi i interesovanju za mlade, obzirom da smo na istom zadatku. Pozivamo Vas da svratite do KZM/OK Vladičin Han u Centru za kulturne delatnosti Vladičin Han i dodatno se upoznate sa radom i rezultatima kao i da nam prenesete svoje ideje i predloge.






20. jul 2015.

Poštovani predsedniče,
Interesuje me šta se dešava sa studentskim stipendijama? Preliminarnu listu ste objavili još 25. maja, a nakon toga nismo dobili nikakvu informaciju.
Srdačno



01. jul 2015.

Poštovani predsedniče, da li se zna kada će biti potpisivanje ugovora u vezi učeničkih i studenskih stipendija? Unapred hvala!


Odgovor:

Dana 22.07.2015. g. u Velikoj sali opštine Vladičin Han potpisani su ugovori za dodelu učeničkih i studentskih stipendija. Iz opštinskog budžeta ove godine je izdvojeno oko 3,5 miliona dinara za stipendiranje učenika i studenata. Učenici i studenti stipendije će dobijati u periodu od 10 meseci, i to po 2.500,00 za učenike i po 6.000,00 dinara za studente.

http://www.vladicinhan.org.rs/Opstine3/Cir/Newsview.asp?IDNov=554






11. avgust 2014.

Interesuje me oko ove cele situacije sa ovim festivalom, koliko je potrošeno na ovaj festival koji je održan, i ako bi moglo da se daju detaljni finanski izveštaji. Da se sve ovo raščisti.


Odgovor:

Ukupni troškovi muzičkog festivala „OVERLOAD“ za 2014. godinu iznose 1.930.500,00 dinara. Troškovi muzičkog festivala „RELOAD“ 2013. godine iznose 3.047.221,00 dinara odnosno 1.116.721,00 dinara više u odnosu na ovogodišnji „OVERLOAD“.

Prihodi Sportskog centra „Kunjak“ za vreme trajanja „OVERLOAD-a“ iznose oko 750.000,00 dinara. Zahvaljujući nižim troškovima festivala, kao i ostvarenim prihodima, zajedno sa Predsednicom skupštine opštine Vladičin Han i direktorom SC „Kunjak“, doneli smo odluku da asfaltiramo teniske terene na Sportskom centru. Ovakvom odlukom, ovogodišnji „OVERLOAD“ je pokazao da, pored izvora dobre zabave za građane i goste Vladičinog Hana, može proizvesti i jedan bočni efekat u vidu jednog mini investicionog ciklusa čiji su rezultati ojačavanje osnovnih sredstava Ustanove SC „Kunjak“ - baze ovog festivala ali ostalih manifestacija u Vladičinom Hanu.




3. avgust 2014.

Poštovani predsedniče,
da li se zna kada će početi isplata studentskih i učeničkih stipendija?
Unapred hvala!


Odgovor:

Isplata stipendija studentima i učenicima koji su potpisali ugovore o stipendiranju počeće u toku ovog meseca.

 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 7.462.996