Ćirilica  |  Latinica  |  English  
 
Detaljna prognoza vremena
OŠ Vojvoda Radomir Putnik - Džep Verzija za štampu

Osnovna škola “Vojvoda Radomir Putnik” u Džepu nalazi selu srcu Grdeličke klisure, u neposrednoj blizini Džepske reke i udaljena je oko 10 kilometara od Vladičinog Hana. Na osnovu izveštaja izaslanog nadzornika Ministarstva prosvete i crkvenih dela, Spire Stanišića iz 1887. godine o stanju škola na teritoriji vranjskog okruga, odnosno tadašnjeg masuričkog sreza, škola u Džepu osnovana je aprila 1887 godine. Sa povremenim izmenama škola od 21.10.1992. godine nosi ime “Vojvoda Radomir Putnik”.

Sa 154 učenika raspoređenih u 18 odeljenja važan je činilac društvenih dešavanja u selu i okolini. Osim matične škole u Džepu koju trenutno pohađa 91 učenik, raspoređenih u sedam odeljenja, škola u svom sastavu ima i sedam izdvojenih odeljenja raspoređenih po obroncima planina Kukavice i Čemernika i to: Manjaku - 35 učenika raspoređenih u pet odeljenja, a sa po jednim odeljenjem u Ružiću - 4 učenika, Koznici - 9 učenika. Tegovištu - 5 učenika, Mrtvici - 6 učenika, Repištu - 3 učenika i LJutežu - 1 učenik.

Na 10 kilometara od Džepa u izdvojenom odeljenju u Manjaku, radi potpuna osmogodišnja škola. Zbog otežanih uslova rada, udaljenosti, loših komunikacija javnog saobraćaja, na konkurs se ne javljaju stručnjaci, te je nastava uglavnom nestručno zastupljena i to: matematike, fizike, hemije, likovne i muzičke kulture, geografije i tehničkog obrazovanja.

U školi su zaposlena 42 radnika od čega vannastavno osoblje čini 5 radnika. profesora predmetne nastave 6, profesora razredne nastave 6, nastavnika predmetne nastave 6, nastavnika razredne nastave 9 i 10 pomoćnih radnika.

Rekonstrukcija zgrade škole obavljena je 2009. godine. Izveden je sistem centralnog grejanja, kako za zgradu škole, tako i za kancelarije u pomoćnim zgradama koje koriste zaposleni. Ustanova je, na osnovu projekta „Digitalna škola”, dobila 5 računara za dopunu informatičkog kabineta, kao i 6 kompleta laptop/projektor za potrebe isturenih odeljenja škole. Urađena je i rekonstrukcija krova u Manjaku, finansirana iz fondova Ministarstva Prosvete i fondova lokalne samouprave.

E-mail:vojvodaput@bitinfo.co.rs

 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 3.396.699