Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Енергетска ефикасност
Конкурси и тендери
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Слике
Мапе
ВЛАДИЧИН ХАН
Насловна > Институције > Образовање > Средње образовање  
Техничка школа Верзија за штампу

Школа је смештена у улици Моша Пијаде бр. 21. Иста је почела са радом 1. септембра 1990. године, под називом: Средња машинска школа „28. Март". Од 23. новембра 1995. године мења назив у Техничка школа „28. Март", а од 30. јула 2001. године носи садашњи назив Техничка школа.

Образује ученике III и IV степена стручности у подручју рада: Машинство и обрада метала и Електротехника.

Запошљава високостручне кадрове за све образовне профиле наведених струка, како традиционалних: аутомеханичар, машинбравар, механичар грејне и расхладне технике, машински техничар, инсталатер, електротехничар енергетике, електроинсталатер, електромонтер, аутоелектричар, тако и за атрактивна занимања као што су: машински техничар за компјутерско конструисање, електротехничар рачунара и електротехничар електронике.

Школа поседује савремено опремљене кабинете и лабораторије као и радионице за извођење практичне наставе, блок наставе и осталих облика наставе из предмета машинске и електро струке. Школа поседује савремено опремљене рачунарске кабинете за извођење наставе, као и савремену спортску халу за извођење наставе и остале спортске активности.

Сваке школске године школа уписује од 3 до 5 одељења у први разред, а планови за школску 2006/07 школску годину су упис 4 одељења у први разред, и то:

Два одељења у трећем степену стручности са по два образовна профила по 15 ученика, и то: аутомеханичар и механичар грејне и расхладне технике у машинској струци. И, аутоелектричар и електроинсталатер у електро струци.

Два одељења у четвртом степену стручности са по 30 ученика: Машински техничар за компјутерско конструисање и Електротехничар рачунара.

Школа сваке године уписује и ванредне ученике за преквалификацију и доквалификацију.

Школа такође има верификацију за специјалистичко образовање ученика (услови: две године радног искуства на одговарајућим пословима), за: металостругара специјалисту и аутомеханичара специјалисту, у рангу петог степена стручности.

E-mail:tehnickahan@ptt.rs

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 7.464.500