Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
имг
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
Детаљна прогноза времена
Насловна > Институције > Образовање  
Предшколске установе Верзија за штампу

Пре отварања Дечјег вртића при основним школама постојала су одељења забавишта и припремна одељења за децу Рома. У Владичином Хану при основној школи Бранко Радичевић отворено је једно одељење забавишта 17. септембра 1965.год. где је било 36-оро деце. Убрзо постаје све веће интересовање родитеља за предшколско васпитање и образовање деце тако да се 1970.год. отвара још једна васпитна група у истој школи.

Према прикупљеним подацима од 1970-1975.год. утврђено је да у просеку годишње 480 упослених брачних парова из Владичиног Хана имају око 500 детета узраста од 0-7 година. Из тог разлога заједница Дечје заштите Владичин Хан донела је Одлуку о изградњи Дечјег вртића капацитета 86 деце узраста од 2-6 година (на својој седници 9. јула 1975.год.).

Новоизграђени вртић “Пчелица” је почео са радом 1. фебруара 1978.год. са 24-воро деце и 14 упошљених радника. Сваке следеће године број деце је бивао све већи и већи а мрежа предшколских установа се ширила.

У предшколској установи “Пчелица” тренутно борави 250 деце са којима ради 34 запослених са једном целодневном и једном полудневном бригом у Владичином Хану и једном полудневном бригом у 5 издвојених одељења у: Сувој Морави, Стублу, Полому, Прекодолцу и Житорађу.

С обзиром на то да ће ове школске године 2006/7 бити обавезан припремни предшколски програм у обавези смо да обухватимо сву предшколску децу и отворимо нове групе.

Од оснивања вртића 1978. год. постигнути су значајни резултати у области васпитно-образовног рада а тај рад обогаћен је и посебним облицима рада.

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 3.460.175