Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
 
Водич кроз локалну самоуправу
имг
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
Детаљна прогноза времена
Насловна > Институције > Образовање > Основно образовање  
ОШ Војвода Радомир Путник - Џеп Верзија за штампу

Основна школа “Војвода Радомир Путник” у Џепу налази селу срцу Грделичке клисуре, у непосредној близини Џепске реке и удаљена је око 10 километара од Владичиног Хана. На основу извештаја изасланог надзорника Министарства просвете и црквених дела, Спире Станишића из 1887. године о стању школа на територији врањског округа, односно тадашњег масуричког среза, школа у Џепу основана је априла 1887 године. Са повременим изменама школа од 21.10.1992. године носи име “Војвода Радомир Путник”.

Са 154 ученика распоређених у 18 одељења важан је чинилац друштвених дешавања у селу и околини. Осим матичне школе у Џепу коју тренутно похађа 91 ученик, распоређених у седам одељења, школа у свом саставу има и седам издвојених одељења распоређених по обронцима планина Кукавице и Чемерника и то: Мањаку - 35 ученика распоређених у пет одељења, а са по једним одељењем у Ружићу - 4 ученика, Козници - 9 ученика. Теговишту - 5 ученика, Мртвици - 6 ученика, Репишту - 3 ученика и Љутежу - 1 ученик.

На 10 километара од Џепа у издвојеном одељењу у Мањаку, ради потпуна осмогодишња школа. Због отежаних услова рада, удаљености, лоших комуникација јавног саобраћаја, на конкурс се не јављају стручњаци, те је настава углавном нестручно заступљена и то: математике, физике, хемије, ликовне и музичке културе, географије и техничког образовања.

У школи су запослена 42 радника од чега ваннаставно особље чини 5 радника. професора предметне наставе 6, професора разредне наставе 6, наставника предметне наставе 6, наставника разредне наставе 9 и 10 помоћних радника.

Реконструкција зграде школе обављена је 2009. године. Изведен је систем централног грејања, како за зграду школе, тако и за канцеларије у помоћним зградама које користе запослени. Установа је, на основу пројекта „Дигитална школа”, добила 5 рачунара за допуну информатичког кабинета, као и 6 комплета лаптоп/пројектор за потребе истурених одељења школе. Урађена је и реконструкција крова у Мањаку, финансирана из фондова Министарства Просвете и фондова локалне самоуправе.

E-mail:vojvodaput@bitinfo.co.rs

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 3.392.060