Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
 
Водич кроз локалну самоуправу
имг
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
Детаљна прогноза времена
Насловна > Институције > Образовање > Средње образовање  
Гимназија Јован Скерлић Верзија за штампу

Гимназијско образовање у Владичином Хану започело је 06. септембра 1961. године са два одељења тј. са 80 ученика првог разреда у оквиру Гимназије “Бора Станковић” из Врања. 1964. године истурено одељење Гимназије из Врања постаје Гимназија “Јован Скерлић” у Владичином Хану. Ове године практично се комплетира прва средња школа у Владичином Хану. 1974. године интеграцијом Гимназије и школе за КВ раднике настаје Образовни центар за гимназијско и стручно образовање “Јован Скерлић” Владичин Хан.

Школске 1980/81. се врши пререгистрација школе и уместо Образовног центра за гимназијско и стручно образовање формира се Образовни центар “Јован Скерлић” Владичин Хан.

Од 1990. године средње усмерено образовање и васпитање трпи нову трансформацију кад се образовним центрима враћа стари назив средња школа.

Од образовног центра образују се две школе: Гимназија “Јован Скерлић” и Техничка школа. Од тада, односно од 01. септембра 1990. Гимназија функционише поново као самостална школа.

Гимназија “Јован Скерлић” у Владичином Хану представља установу од посебног друштвеног интереса у којој се обавља делатност средњег образовања и васпитања са локацијом у улици “Моше Пијаде”, бр. 21.

Школа располаже савременим просторијама и пружа услове за несметано и квалитетно извођење теоријске наставе.

Нето површина школског простора износи 3.431,12м2.

Поред главне школске зграде школа има и котларницу за централно грејање са магацином за огревни материјал и радионицом за одржавање објеката површине 276м2и фискултурну салу од око 1.800м2површине. Око школских објеката је двориште површине 1ха чији је већи део претворен у парк.

Школа је снабдевена савременом опремом која омогућава и савремено извођење наставе. Кабинет за информатику, кабинети за стране језике, лабораторија за физику, хемију и биологију представљају најпогоднија места са тачно одређеним радним местима за савремено извођење наставе.

Школска библиотека располаже са преко 10.000 примерака књига. У саставу библиотеке формирана је и медиатека која је опремљена потребним наставним средствима: телескоп, видео бим, платно за видео бим, касетофони, флип чарт табла, као и литературом.

Током 2010. и 2011. године зграда школе је реконструисана уз помоћ Локалне самоуправе и фондова Министарства Просвете. Извршена је хидроизолација равног крова, замена столарије и браварије на целом објекту, те санација ентеријера. Вредност уговорених радова износи око 12 000 000,00 динара.

У гимназији се сваке школске године упише 120 ученика односно 2 одељења друштвено - језичког и 2 одељења природно - математичког смера.

Ученици наше школе постижу сваке године изузетне резултате на такмичењима и пласирају се и освајају награде и на републичким и савезним такмичењима.

Наши матуранти, захваљујући стеченим знањима, уписују жељене факултете, међу првима су на ранг листама и већина исте завршава у року.

E-mail:gimnazijassker-vlhan@open.telekom.rs

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 3.396.645