Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
ВЛАДИЧИН ХАН

Листа новости  Слике  Верзија за штампу

Понедељак, 8. Новембар 2021.

SEED Step III конкурс за грантове


imgУ оквиру SEED Step III пројекта, Новосадски хуманитарни центар (NSHC) отвара Конкурс за грантове – бесповратна средства за производне предузетничке иницијативе,у циљу подршке оснаживању и самозапошљавању жена и младих, а такође и заштите животне средине у општинама Апатин, Кула, Сурдулица и Владичин Хан.


Пројекат SEED Step III је регионални пројекат подршке образовању и запошљавању. Спроводе га Volkshilfe Solidaritaet (Аустрија) и његови имплементациони партнери: TARA International Consulting као регионални партнер и Новосадски хуманитарни, центар и Siri и Vizionit као локални партнери. Програм финансирају Аустријска развојна агенција(ADA) и Volkshilfe.


Укупна вредност по гранту је око 1.870 EUR, а сваки грант се састоји од:

  1. материјала/опреме (машине, уређаји, опрема, потрошни материјал, намештај и други неопходни артикли за покретање и развој сопственог бизниса) у вредности од 1.600 EUR и
  2. обуке из релевантне области, за шта је издвојено око 270 EUR (NSHC ће покрити све трошкове учешцћа добитника грантова на обукама у Шапцу. Учешцће на обуци је обавезно за добитнике грантова).


На конкурс за SEED Step III бесповратна средства могу да се пријаве појединци, предузетници и фирме из општина Апатин, Кула, Сурдулица и Владичин Хан који желе да започну сопствени посао или унапреде постојећи. Услов је да делатност постоји најмање годину дана пре датума објављивања овог позива. Грантови су намењени младима (особама млађим од 30 година) и женама (без обзира на старост). Поред тога, грантови су намењени искључиво за производне делатности које су засноване на принципима Плаве економије – иновативно и одрживо коришцћење расположивих ресурса и заштита животне средине, рециклажа и поновна производња, обновљиви извори енергије, смањење отпада у најширем могуцћем смислу, било да се односи на ресурсе, време или енергију.


Рок за слање пријава је 6. децембар 2021. године.


Више информација о Конкурсу и начину пријаве можете наћи на сајту NSHC-а:

http://nshc.org.rs/aktuelnosti/5-11-2021-seed-step-iii-konkurs-za-grantove/
ViberWhatsApp

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 5.203.542