Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
ВЛАДИЧИН ХАН

Листа новости  Слике  Верзија за штампу

Среда, 21. Април 2021.

Посета помоћника Министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александра Богићевића


ВЛАДИЧИН ХАН -Александар Богићевић помоћник Министра пољопривреде, шумарства и водопривреде са сарадницима, данас је посетио Владичин Хан. Састанак је одржан у малој сали Општине са представницима локалне самоуправе.

„Имали смо веома добре, конкретне разговоре, тиче се две теме, наиме, прва тема је био конкурс који је у најави, а то је пројекат Светске банке и Министарства пољопривреде „Педест, четрдесет десет“ за који ових дана треба да буде расписан Јавни позив. Договорили смо се да службе у општини и пољопривредна служба заједно реагују и да што више пољопривредника који могу, имају жељу и могућност аплицирају и искористе тај погодан кредит. Надамо се да ће овај пројекат успети“ – рекао је Богићевић.

„Друга тема о којој смо разговарали јесте развој села, када кажем развој села оно што је најбитније, а то је развој комуналне инфраструктуре, изградња локалних путева, атарских путева. Наиме на иницијативу господина Недимовића који је стално на терену и у разговору са пољопривредницима, локалних самоуправа, и цео његов тим је наложио да се уведе правилник о развоју инфраструкруте у селима, на основу тог правилника локалне самоуправе могу да конкуришу са својим пројектом која је то најбитнија ствар у том селу или општини (изградња путева, атарских путева, амбуланти, вртића), све оно што је потребно члановима сеоског домаћинства да остане и живи на селу. Ова иницијатива Недимовића је конкретна ствар, буџет још увек није одређен“ – додао је Богићевић.

Према речима председника општине Горана Младеновића наша локална самоуправа је спремна да помогне у спровођењу поменутих пројеката, а помоћ се већ и може видети на терену по атарским путевима који су одрађени у протеклим годинама.

Та пракса биће настављена и даље, сада уз подршку ресорног министарства, па ће у наредном периоду бити реконструисани и путеви до переосталих ханских села који нису одрађени, рекао је Младеновић.ФОТО:http://haninfo.rs/

ViberWhatsApp

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 5.082.656