Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
ВЛАДИЧИН ХАН

Листа новости  Слике  Верзија за штампу

Среда, 21. Април 2021.

Свечано отварање вртића "Звончица"


ВЛАДИЧИН ХАН -Вртић "Звончица" који је у саставу ПУ "Пчелица" у Владичином Хану, а налази се у насељу Колонија, данас је званично почео са радом. Објекат су свечано отворили малишани којима су помагали председник општине Владичин Хан, Горан Младеновић и директорка установе, Емилија Влахова. У оквиру свечаности сви присутни су имали прилику да погледају приредбу коју су припремили малишани, након чега је уследила размена поклона.

За изградњу новог вртића издвојено је укупно око 30 милиона динара, при чему је Министарство привреде Републике Србије учествовало са око 21 милион, а општина Владичин Хан са око 9 милиона динара.

С обзиром да је предшколска установа ушла у пројекат "Инклузивно предшколско васпитање и образовање" по компоненти три: Подршка деци и породици - комуникација са породицама из осетљивих друштвених група, Министарство просвете, науке и технолошког развоја је преко Светске банке уложило додатних четири и по милиона динара за опремање дечијих радних соба намештајем, играчкама и дидактичким материјалом као и средства за рад пројектне групе. Површина објекта са двориштем је 900 квадратних метара, а самог објекта 336 метара квадратних.

У оквиру вртића формиране су три групе, при чему је по двадесет петоро деце узраста од три до пет и по година распоређено у две групе за целодневни боравак, а полудневни боравак има двадесоторо деце међу којима су и малишани из осетљивих друштвених категорија. Отварањем вртића "Звончица" значајно је смањен број деце на листи чекања у општини Владичин Хан.ФОТО:http://haninfo.rs/

ViberWhatsApp

 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 5.082.727