Ћирилица  |  Latinica  |  English  
Лого
img1
 
Водич кроз локалну самоуправу
Слике
Мапе
Питања председнику
Питања председнику СО
Питања
Конкурси и тендери
ВЛАДИЧИН ХАН

Листа новости  Слике  Верзија за штампу

Понедељак, 16. Март 2020.

Саопштење Штаба за ванредне ситуације Општине Владичин Хан

img


На основу члана 41 и 43, Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама ( „Сл. Гласник РС“бр.87/2018), члана 14 и 18. Уредбе о саставу и начину рада штабова (,,Сл.Гласник РС“ бр,98/010) и члана 22.Пословника општинског Штаба за ванредне ситуације на седници одржаној дана 16.03.2020.год. у 12:00 часова


ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
ОПШТИНЕ ВЛАДИЧИН ХАН ДОНЕО ЈЕ СЛЕДЕЋЕ ЗАКЉУЧКЕ


 1. КОНСТАТОВАНО ЈЕда на територији општине Владичин Хан нема заражених коронавирусом, а ситуација у вези ширења вируса на територији општине Владичин Хан се свакодневно прати.

 2. АПЕЛУЈЕ СЕна повратнике из иностранства, посебно на оне који долазе из подручја захваћеним COVID-19 да се обавезно јављају на превентивне прегледе у најближем Дому здравља или у Заводу за јавно здравље Врање – контакт телефон за заказивање 064/1403289.

 3. НАЛАЖЕ СЕначелнику Општинске управе да организује рад запослених на неопходни минимум у организационим јединицама Општинске управе, као и свим директорима јавних и комуналних предузећа и установа чији је оснивач Општина Владичин Хан.Као и то да обезбеде довољну количину дезинфекционих средстава и да редовно предузимају мере и активности сходно препорукама Владе Републике Србије уз поштовање свих прописаних мера безбедности.

 4. ЗАБРАЊУЈЕ СЕрад бувље пијаце до престанка вандредног стања, а на млечној и зеленој пијаци организовати уз поштовање свих мера безбедности а у складу са препорукама Владе Републике Србије, Министарства Здравља и закључка Општинског штаба за вандредне ситуације.

 5. НАЛАЖЕ СЕсвим угоститељским објектима на територији Општине Владичин Хан да скрате радно време од 08:00 до 18:00 часова уз поштовање обавезе да у објекту буде највише 50 лица уз обавезно придржавање безбедне удаљености лица на више од 1 метар.

 6. НАЛАЖЕ СЕкоординатору месних заједница да ступи у контакт са председницима МЗ и члановима савета МЗ да прате стање на терену у својим Месним заједницама и да о потреби достављања лекова и неопходних животних намирница хроничним болесницима и лицима старијим од 65 година, обавештавају Штаб за ванредне ситуације на број тел. 017/390-513.

 7. НАЛАЖЕ СЕЦентру за социјални рад да успостави комуникацију са својим корисницима и да у случају потребе за достављање лекова и основних животних намирница хроничним болесницима обавештава Штаб за ванредне ситуације општине Владичин Хан.
  Налаже се Ватрогасно спасилачкој јединици и Црвеном крсту да у случају потребе пружају неопходну помоћ Штабу за ванредне ситуације општине Владичин Хан.

 8. ФОРМИРА СЕоперативни тим за координацију и организоване доставе основних животних намирница и лекова угроженим категоријама становништва.
  Оперативни тим чине:
  • Зоран Крстић
  • Мића Пешић
  • Игор Пешић

 9. НАЛАЖЕ СЕначелнику Општинске управе да преко својих инспекционих служби организује праћење снабдевености основним животним намирницама локалних трговинских објеката као и праћења снабдевености апотека.

 10. ШТАБ КОНСТАТУЈЕда основних животних намирница за потребе локалног становништва има у довоњним количинама и апелује на становништво да не прави залихе, да се понашају сталожено, не шире панику и да поштују препоруке Владе Републике Србије, Министарства здравља и других надлежних министарства.ОПШТИНКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
ОПШТИНЕ ВЛАДИЧИН ХАН

Број: 06-29/1/2020-II

КОМАНДАНТ ШТАБА,
Горан Младеновић 
  Општина Владичин Хан  |  Сва права задржана  |  Услови коришћења  |  Мапа сајта  |  Аутор: Агенција МИ  |  Посета: 5.203.581