Веб сајт општине Владичин Хан

Петак, 7. Април 2023.

ДАН ЗА НАС – ИНСПИРАЦИЈА, МОТИВАЦИЈА И ДРУЖЕЊЕ ЗА МЛАДЕ ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА И ОКОЛИНЕ


img


ДАН ЗА НАС – ИНСПИРАЦИЈА, МОТИВАЦИЈА И ДРУЖЕЊЕ ЗА МЛАДЕ ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА И ОКОЛИНЕУ Владичином Хану, у Центру за културне делатности, туризам и библиотекарство, 8.априла, од 10 до 18 часова одржаће сеДан за нас, догађај фестивалског типа коме могу присуствовати сви млади из Пчињског и Јабланичког округа.


Догађај се организује у оквиру пројектаПерспективе за младе у руралним срединама у Србији, који у сарадњи са Министарством туризма и омладине Републике Србије, у оквиру Немачке развојне сарадње, спроводи ГИЗ.

За све заинтересоване из Врања и Власотинца и околине, обезбеђен је превоз до Владичиног Хана. Полазак аутобуса из Врања је у суботу у 8.00h испред Спортске хале. Из Власотинца аутобус креће у 9.00h од Кнез Петрол бензинске станице.

Дан за насу Владичином Хану први је у низу од четири догађаја који ће се одржати широм Србије под паролом:Сада је на мене ред!Циљ ових догађаја је да представе успехе младих и тиме мотивишу и оснаже припаднике младе генерације да активно раде на реализацији својих идеја и укључе се у већ постојеће пројекте и активности у њиховом окружењу.

У првом делу догађаја у Владичином Хану, присутнима ће се обратити млади из Пчињског и Јабланичког округа. Они ће с публиком поделити своје инспиративне приче о томе како су покренули социјално предузеће или открили могућност да кроз активизам, заједно са својим вршњацима, допринесу заједници кроз различите активности, од еколошких акција до организације културно уметничких програма.

Након тога публика ће моћи да се укључи у рад две радионица на тему социјалног предузетништва и екологије, на којима ће добити конкретне информације о путу одређених пројеката од идеје до реализације.

ДогађајДан за насосмишљен је као интерактиван. У том смислу након наступа говорника и током радионица, присутни ће моћи да постављају питања и износе своје ставове. Завршница догађаја резервисана је за музички и културни програм, забаву и дружење.

Циљ пројектаПерспективе за младе у руралним срединама у Србијије унапређење економских, социјалних и културних могућности младих у Србији, а намењен је младима од 18 до 30 или 40 година старости, када су у питању припадници осетљивих друштвених група: повратници из иностранства, жене, етничке мањине …

У оквиру овог пројекта спроводе се различите активности сарадње са младима ради мотивисања и оснаживања да активно учествују у обликовању своје заједнице, финансирања иницијатива које млади сами осмишљавају и реализују ради побољшања квалитета њиховог живота у заједници, отварања нових економских могућности за младе у одрживој пољопривреди и сеоском туризму, као и подршке јединицама локалне самоуправе да успоставе иновативне механизме за препознавање потреба младих и њихово активно учешће у локалним политикама.


Adobe readerТекст агенде можете преузети овде.


ViberWhatsApp

Преузето: