Ćirilica  |  Latinica  |  English  
 
Detaljna prognoza vremena

Lista novosti   Slike  Verzija za štampu

Utorak, 11. Juni 2013.

Svečano otvaranje trening centra ,,CONNECTION“ i susreti privrednika Bugarske i Srbije

VLADIČIN HAN - Centar za razvoj Pčinjskog i Jablaničkog okruga u partnerstvu sa opštinom Vladičin Han i Bugarskom privredno - indudstrijskom komorom iz Sofije, organizuje dvodnevnu regionalnu manifestaciju,,CONNEECTION- POVEZIVANJE-SV?RZVANE”u okviru projekta ,,Centar za razmenu informacija o prekograničnoj ekonomskoj saradnji - Centre for Exchange of Information on Cross-Border Economic Cooperation (CONNECTION)”, koji finansira IPA Prekogranični program Bugarska - Srbija.

Prema najavama organizatora, u četvratak 13. Juna, trebalo bi da bude održan forum ,,Poslovni susreti preduzeća iz Srbije i Bugarske”. Nakon toga, u 11 časova, planirano je svečano otvaranje centra i konferencija za novinare tim povodom. Prisutnima će se obratiti Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han, Biljana Stanković, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Vesela Krasteva iz Bugarske privredno - industrijske komore.

Prvog dana manifestacije planirana je i Regionalna konferencija ,,Prekogranična saradnja - instrument za razvoj biznisa”. Tokom konferencije biće predstavljen projekat ,,CONNECTION” kao i njegovi rezultati. O tome će govoriti Goran Milenković, koordinator na projektu, Siniša Simonović, IT menadžer projekta kao i Hristina Paceva i Vesela Krasteva, članovi projektnog tima. Pored njih, prisutnima će se obratiti i Kristina Ašković, predstavnica Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i šef grupe za IPA CBC BG-SR. Zatim, Dragan Stojanović, državni sekretar iz Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ivica Eždenci, direktor TBC i predstavnik Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Igor Denić, izvršni direktor DCP ,,Hemigal” i Tatjana Panić Živković, projektni menadžer ,,CONNECTION”-a.

Za drugi dan seminara planirana je konferencija ,,Socijalno preduzetništvo”. Na njoj će, pored Biljane Stanković, Gorana Mladenovića i Vesele Krasteve, učestvovati i predstavnici Ministarstva rada zapošljavanja i socijalne politike, kao i Vesna Kopanja, ekspert za socijalno preduzetništvo, Mirjana Pantelić, predstavnica Udruženja invalidskih preduzeća Srbije i Dobrila Sudimac Mratinković iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Inače, Centar ,,CONNECTION” izgrađen je u naselju Kula, u ulici Žikice Jovanovića Španca.

 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 2.946.055