Ćirilica  |  Latinica  |  English  
img1
 
VLADIČIN HAN

Lista novosti   Slike  Verzija za štampu

Ponedeljak, 16. Mart 2020.

Saopštenje Štaba za vanredne situacije Opštine Vladičin Han

img


Na osnovu člana 41 i 43, Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama ( „Sl. Glasnik RS“br.87/2018), člana 14 i 18. Uredbe o sastavu i načinu rada štabova (,,Sl.Glasnik RS“ br,98/010) i člana 22.Poslovnika opštinskog Štaba za vanredne situacije na sednici održanoj dana 16.03.2020.god. u 12:00 časova


OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
OPŠTINE VLADIČIN HAN DONEO JE SLEDEĆE ZAKLJUČKE


 1. KONSTATOVANO JEda na teritoriji opštine Vladičin Han nema zaraženih koronavirusom, a situacija u vezi širenja virusa na teritoriji opštine Vladičin Han se svakodnevno prati.

 2. APELUJE SEna povratnike iz inostranstva, posebno na one koji dolaze iz područja zahvaćenim COVID-19 da se obavezno javljaju na preventivne preglede u najbližem Domu zdravlja ili u Zavodu za javno zdravlje Vranje – kontakt telefon za zakazivanje 064/1403289.

 3. NALAŽE SEnačelniku Opštinske uprave da organizuje rad zaposlenih na neophodni minimum u organizacionim jedinicama Opštinske uprave, kao i svim direktorima javnih i komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Vladičin Han.Kao i to da obezbede dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava i da redovno preduzimaju mere i aktivnosti shodno preporukama Vlade Republike Srbije uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti.

 4. ZABRANJUJE SErad buvlje pijace do prestanka vandrednog stanja, a na mlečnoj i zelenoj pijaci organizovati uz poštovanje svih mera bezbednosti a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, Ministarstva Zdravlja i zaključka Opštinskog štaba za vandredne situacije.

 5. NALAŽE SEsvim ugostiteljskim objektima na teritoriji Opštine Vladičin Han da skrate radno vreme od 08:00 do 18:00 časova uz poštovanje obaveze da u objektu bude najviše 50 lica uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti lica na više od 1 metar.

 6. NALAŽE SEkoordinatoru mesnih zajednica da stupi u kontakt sa predsednicima MZ i članovima saveta MZ da prate stanje na terenu u svojim Mesnim zajednicama i da o potrebi dostavljanja lekova i neophodnih životnih namirnica hroničnim bolesnicima i licima starijim od 65 godina, obaveštavaju Štab za vanredne situacije na broj tel. 017/390-513.

 7. NALAŽE SECentru za socijalni rad da uspostavi komunikaciju sa svojim korisnicima i da u slučaju potrebe za dostavljanje lekova i osnovnih životnih namirnica hroničnim bolesnicima obaveštava Štab za vanredne situacije opštine Vladičin Han.
  Nalaže se Vatrogasno spasilačkoj jedinici i Crvenom krstu da u slučaju potrebe pružaju neophodnu pomoć Štabu za vanredne situacije opštine Vladičin Han.

 8. FORMIRA SEoperativni tim za koordinaciju i organizovane dostave osnovnih životnih namirnica i lekova ugroženim kategorijama stanovništva.
  Operativni tim čine:
  • Zoran Krstić
  • Mića Pešić
  • Igor Pešić

 9. NALAŽE SEnačelniku Opštinske uprave da preko svojih inspekcionih službi organizuje praćenje snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama lokalnih trgovinskih objekata kao i praćenja snabdevenosti apoteka.

 10. ŠTAB KONSTATUJEda osnovnih životnih namirnica za potrebe lokalnog stanovništva ima u dovonjnim količinama i apeluje na stanovništvo da ne pravi zalihe, da se ponašaju staloženo, ne šire paniku i da poštuju preporuke Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih ministarstva.OPŠTINKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
OPŠTINE VLADIČIN HAN

Broj: 06-29/1/2020-II

KOMANDANT ŠTABA,
Goran Mladenović 
  Opština Vladičin Han  |  Sva prava zadržana  |  Uslovi korišćenja  |  Mapa sajta  |  Autor: Agencija MI  |  Poseta: 3.977.401