Веб сајт општине Владичин Хан
Архива - Одсек за развој и приватно предузетништво

Одлука о организацији Општинске управе општине Владичин Хан („Службени гласник Пчињског округа“ број 23/08 и „Службени гласник града Врања“ број 23/09, 15/10, 32/16 и 35/16). Престала да важи одлуком о организацији Општинске управе Општине Владичин Хан бр. 06-90/12/17-IV/04 од 11.06.2017. године.



Одсек за развој и приватно предузетништво
Руководилац организационе једницеЈелена Димчић
Контакт телефон017/390-509
E-mailfinansije@vladicinhan.org.rs


Одсек за развој и приватно предузетништво прати развојне стратегије и у складу са њима коперативне планове свих ресорних министарстава као и посебне стратегије регионалног развоја Републике Србије, развоја југа Србије и секторске стратегије. Усклађује стратегију Општине са наведеним приоритетима и предлаже правце развоја глобално и по секторима односно гранама привреде и ван привреде са територије Општине Владичин Хан. Перманентно усавршава методологију израде пројеката и програма развоја и врши израду истих за потребе свих јавних субјеката на територији Општине Владичин Хан. Обавља сталну комуникацију са свим типовима развојних институција, регионалних организација, републичких удружења и организација са сличним предметом интересовања у циљу размене искустава. Континуирано промовише развојне могућности Општине и региона кроз активан наступ према донаторима, невладиним организацијама и потенцијалним инвенститорима у циљу популарисања развојних могућности Општине. Обавља и друге послове у циљу поспешивања развоја Општине Владичин Хан.

Прати и усмерава развој приватног предузетништва, пружа стручну помоћ код израде бизнис планова, обезбеђује презентирање развојних програма за мала и средња предузећа и врши усмеравање заинтересованих за развој занатства. Обавља послове везане за спровођење управног поступка по захтевима странака за оснивање самосталних радњи и упис радњи –предузетника у регистар. Обавља послове везане за регистрацију привредних субјеката преко Агенције за привредне регистре, доставља податке републичком заводу за статистику о регистрацији радњи и издаје уверења из области приватног предузетништва. Анализира стање у области приватног предузетништва и у складу са Законом и другим прописима предлаже мере за бржи развој приватног предузетништва.

Сачињава списак приватних предузећа са седиштем на територије Општине Владичин Хан и исти доставља надлежној пореској администрацији за разрез и наплату комуналне таксе. У сарадњу са републичком инспекцијом сачињава списак пословних субјеката који обављају делатност на територији Општине Владичин Хан, чије је седиште ван територији Општине Владичин Хан, и исти списак доставља надлежној пореској администрацији у Владичином Хану за разрез и наплату комуналних такси.

Преузето: