Веб сајт општине Владичин Хан
Питајте Председницу Скупштине

Поштовани посетиоци сајта,


На овој страници можете постављати питања Председници скупштине општине Владичин Хан Данијели Поповић из домена надлежности Председника скупштине општине.

На страницама овог сајта, као и на е-mail који будете оставили, у року од 48 сати биће достављен, односно објављен одговор на постављено питање.

Максимална дужина питања је 2000 карактера.


Име и презиме: *
Адреса:
Е-mail:
Питање: *
АнтиБот питање:


* - Обавезна поља.


14. јул 2016.

Поштована председнице, да ли знате да ли ће бити усвојен закон за треће дете


Одговор:

Поштована,


По вашем питању достављам Вам следећи одговор:

Уколико се интересујете за измену, односно доношење Грађанског законика Републике Србије, у коме су предвиђене одредбе које се односе на подстицање рађања деце, обавештавам Вас да је према Програму јавне расправе о Нацрту Грађанског законика који је утврдио Одбор за правни систем и државне органе, спровођење јавне расправе одређено за период од 26. јуна 2015. године до 1. јула 2016. године, и да ће по окончању јавне расправе Министарство правде сачинити извештај о спроведеној јавној расправи и Нацрт Законика и припремити коначну верзију Законика за разматрање и одлучивање на седници Владе, а што Вам је доступно на сајту Министарства правде Републике Србије.

Уколико се Ваше питање односи на права на финансијску подршку породици са децом, између осталог и праву које припада за треће дете, иста су прописана Законом о финансијској подршци породици са децом („Службени гласник РС“, број 16/02, 115/05 и 107/09), а о којим правима, као и осталим правима по основу рођења детета можете да добијете све потребне информације код Општинске управе Општине Владичин Хан, Одељење за општу управу и јавне службе.


С поштовањем,

Председница Скупштине

Данијела Поповић

Преузето: